És megvan a lista is

Szűk egy hete írtuk, hogy lejárt a türelmi idő, és a Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út – Károly körút határolta területen, azaz a “bulinegyeden” belül éjfél után már csak külön engedéllyel tarthatnak nyitva a szórakozóhelyek. Akkor az is kiderült, hogy a korábban éjszaka is nyitva tartó helyek alig egyharmada, 138 hely adott be kérelmet arra, hogy éjfél után is nyitva maradhassanak.

Akkor 72 hely már megkapta az engedélyt, de nem lehetett tudni, hogy melyek azok. Mostanra kiderült, hogy a hiánypótlás után végül is összesen 102 vendéglátóhely kapott felmentést, és most már azt is tudni, hogy melyek ezek a helyek – az önkormányzat ugyanis tegnap közzétette a listát.

Az engedély egy évre szól, de közben is felfüggeszthető vagy akár vissza is vonható, azaz folyamatosan meg kell felelni a kritériumrendszerben szerepelő elvárásoknak. Azokat a vendéglátóhelyeket pedig, amelyek megszegik a szabályokat pénzbüntetéssel, 3 napos zárva tartással, végső esetben a nyitvatartási engedély megvonásával sújthatja az önkormányzat.

Ha pedig a fentiek alapján olyan szabálysértést tapasztalunk, ami a nyitvatartási engedély visszavonásával járhat, azt tessék dokumentálni (fénykép, videó, stb.), és beküldeni a jegyzőnek.

***

június végén elfogadott csendrendelet  60 napos türelmi idő után lépett életbe. A rendelet a vendéglátóhelyként és a boltként működő üzletekre egyaránt vonatkozik. A kivételek a szállodákban működő üzletek és azok a boltok, amelyek este 10 és hajnali 6 között nem árulnak alkoholt.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.