Valós statisztikai adatokat!

Az embereknek joguk van a valós statisztikai adatok megismeréséhez – hangsúlyozta Komjáthi Imre MSZP-alelnök csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

„Elég a sumákolásból, elég a parasztvakításból” – mondta az ellenzéki politikus, hozzáfűzve: nem telik el úgy nap, hogy valamelyik kormányzati szereplő ne állna ki azzal, hogy milyen sikeresen kezelték a járványhelyzetet és milyen sikeres a magyar gazdaság. Ezt azonban nemcsak a tények cáfolják, hanem az állami hivatalok is – jegyezte meg.

Emlékeztetett arra, hogy kedden Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára azt közölte: a munkahelyteremtő támogatá- soknak köszönhetően 25 ezerrel többen találtak állást.

Mindeközben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat legutóbbi gyorsjelentésében 376 ezres munkanélküliségről számolt be – jelezte Komjáthi Imre, hozzátéve: a Központi Statisztikai Hivatal pedig azt közölte: az áprilisi-júniusi időszakban 214 ezres volt a munkanélküliség, és júniusban – májushoz képest – 25 ezerrel nőtt az álláskeresők száma.

A kormány elkésett, az elégtelen gazdaságvédelmi intézkedések miatt pedig százezrek vannak munka nélkül – fogalmazott a szocialista politikus. Közölte: az MSZP ez ellen küzd, ezért a szakszervezetekkel és szakmai szervezetekkel közösen dolgozták ki javaslataikat, köztük azt, hogy az álláskeresési járadék legalább 9 hónapig járjon és minimum nettó 100 ezer forint legyen; továbbá a bértámogatás a teljes kieső bér után járjon, s annak 80 százalékát adják oda a dolgozóknak.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.