Gyávák, aljasok és ostobák

„Ezek vagy nem szeretnek minket,
vagy csak nem tudják kimutatni.”

A Fidesz Budapest, vagyis a Fidesz fővárosi szervezete szerdán kirakott az fb-oldalára egy olyan „poénosnak” szánt vagy vélt archív fotót a Lánchíd felújításáról szóló vita kapcsán, amelyen – a nácik által felrobbantott híddal a háttérben – a Dunát néző „nemzetvezető” Szálasi Ferenc fejének helyére Karácsony Gergelyét montírozták. Ez érthető módon nem nyerte el Karácsony tetszését, reagált is rá röviden.

karacsony2019-2.jpg

A képet pár óra múlva eltüntették a fővárosi Fidesz oldaláról, de nagyon megsértődtek. „Egy interneten terjedő̋ mémet vettünk át” – kezdték a magyarázkodást. „Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente! A tartalmat azonnal töröltük, amint jelezték felénk a tévedést. Ezzel szemben a baloldali sajtó soha egy lépést sem tett, amikor például a miniszterelnököt Hitlerként ábrázolták egy címlapon” – folytatták. Majd végül szégyenkező bocsánatkérés helyett bolsevista módszereztek egyet felháborodva Karácsony bejegyzésén.

Most azt nyilatkozza a Fidesz, hogy “szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente!” (…) A Fideszes “normális” szerkesztő a tömeggyilkossal ébred, akinek a helyébe, bruhaha, odamontírozza a politikai ellenfelét. Bruhaha. És aztán a Fidesz nevű “normális” párt szarjankói bocsánatkérés helyett műbalhét emlegetnek, figyelemelterelésről röfögnek és bolsevistáznak egy kiadósat. (via Gábor György)

Mert gyávák, aljasok és még ostobák is.

P.s.: Megjegyzem, a felhasznált fotó Szálasiról az egyik legismertebb kép a korszakból, minden iskolai tankönyvben megtalálható – ehhez nem kell Szálasi képpel ébredni. Csak iskolába járni.

***

Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni. (…) Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is. Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció. (Karácsony Gergely)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.