Fosztogatunk és osztogatunk

Egyszerre. Kormányunk szakított a „fülnyíró elv” káros gyakorlatával (még véletlenül se szabad ezt fűnyírónak nevezni: a fűnyíró minden fűszálat azonos hosszra vág le, ez az „elv” pedig éppen hogy növeli a különbségeket). Végre azt teszi, ami a dolga, amiért egy kormány egyáltalán létezik: dönt. Ésszel, megfontoltan, világos értékek alapján.

Egyik kezével elvesz az érdemtelenektől (azoktól a városoktól, városrészektől, amelyekben a többség nem átallott másokra szavazni), a másik kezével pedig ad (azoknak a városoknak, városrészeknek, amelyekben az emberek tudják, hogy szavazni Magyarbasi személyes híveire KELL).

Az elvont összeg egyelőre kevesebbnek tűnik, mint amennyit ezek a személyes hívek időará- nyosan elloptak volna — de még csak a folyamat elején vagyunk. Riasztó jel, hogy már most se ügyelnek még a látszatra se. Azért az a 29 milliárd forint nem kis pénz. Az 29 000 millió.

Figyelem! Aki Debrecen városfejlesztési stratégiáját megtalálja, jutalmat kap! (Eltűnt Debrecen városfejlesztési stratégiája. A Debreciner, helyi hírportál szerkesztősége azóta égen-földön keresi a jeles dokumentumot, de csak nem találja.)

Fügedi Ubul

P.s.: Ezek tényleg nem szeretnek minket. Pár napja a budapestiek egy meglepetést kaptak a kormánypárti képviselőktől, az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módo- sító már idén elvenne majdnem 12 milliárdot a várostól – írja Facebook oldalan Karácsony Gergely. (Megj.: ez az összeg nagyságrendileg a Lánchíd felújítására félretett pénznek felel meg…)

***

Június elején jelentette be Kósa Lajos, hogy a magyar jövő Debrecenben épül, erre pedig kész áldozni is a kormány. Hogy ezt mennyire komolyan gondolják, azt jelzi például, hogy már el is döntötték: ha törik, ha szakad, a bihari városba költözik a Természettudományi Múzeum. A hvg.hu a szerdai Magyar Közlönyben kiszúrta azt is, hogy nem csak új múzeum, de pénz is lesz bőven: a debreceni önkormányzat ugyanis 2023-ig 29 milliárd forint központi költségvetési támogatást kap a kormánytól.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.