MSZP: “Káslernek mennie kell”

„Kásler Miklós felel a területért, akinek személyes felelőssége van a rendszer hibáiért, az alulfinanszírozottságért, az alacsony fizetésekért, és mindezek következményeiért. Az egészségügyi rendszerbe vetett bizalmat helyre kell állítani, ehhez pedig Káslernek mennie kell!” – olvasható az MSZP Facebook-oldalán azzal a kiegészítéssel, hogy bárki, aki egyetért a fenti mondatokkal, aláírhat egy online petíciót.

A bejegyzésben a szocialista párt emlékeztet arra, hogy a kormány által

„májusra ígért 500.000 forintnak se híre, se hamva, viszont a Szent János Kórház Covid-osztályán dolgozók bérét már csökkentették. Történik mindez akkor, amikor az egészségügyi dolgozók a „frontszolgálat” miatt, tömegével vesztették el a kényszerű másodállasból befolyó bevételeiket.”

Hangsúlyozták azt is, hogy „az idős- és betegellátásban résztvevő szociális dolgozók nem hogy egyszeri juttatást, egy ígéretet, de még egy köszönömöt sem kaptak a ‘keresztény kormánytól’”. A poszt végén pedig ismételten kijelentik, hogy az egészségügybe vetett bizalom helyreállásának alapfeltétele, hogy

„Káslernek mennie kell”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón ugyanakkor arról beszélt az ATV kérdésére válaszolva: sikeres volt a védekezés, Kásler Miklósnak köszönetet illene mondani, nem pedig támadni őt.

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.