40 ezer forintos támogatás

40 ezer forintos támogatást is kaphatnak a fiatalok Erzsébetvárosban kerékpár vásárlására. Az érdeklődőknek részt kell venniük egy online képzésen is.

Erzsébetváros önkörmányzata 25-40 ezer forinttal támogatja a legalább 16 éves erzsébetvárosi középiskolások kerékpár- vagy rollervásárlását vagy jogosítvány szerzését, közölte a kerület a Facebookon.

A támogatáshoz be kell nyújtani egy kérelmet a lakcímkártya másolatával, és a tanulói jogviszonyod igazolásával, illetve részt kell majd venni egy közlekedésismereti képzésen, amely a járvány idején ez online képzés lesz.

“A támogatást egy fiatal csak egy alkalommal, egy támogatási célra veheti igénybe, és a támogatás mértéke nem lehet nagyobb, mint az igénybevett szolgáltatás vagy beszerzett eszköz számlával igazolt értéke”.

– írja az erzsebetvaros.hu oldal.

Az Önkormányzat támogatási szerződést köt a tanulóval vagy törvényes képviselőjével.

A honlap szerint a kérelem benyújtására jogosult az a tanuló, aki Budapest VII. kerületében bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és életvitelszerűen a VII. kerületben él, középfokú köznevelési intézmény 10-13. évfolyamos tanulója, valamint kérelem benyújtása évének január 1. napján a 16. életévét betöltötte.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.