Élelmiszert oszt szét az MSZP

Rendhagyó Május 1. és Anyák napja: 12 tonna élelmiszert oszt szét több ezer rászoruló család közt az MSZP országszerte.

A jelenlegi egészségügyi krízishelyzetben egyre nő az éhezők száma világszerte. Itthon a Magyar Szocialista Párt áll ki az emberekért; a képviselők és más támogatók által összeadott Szolidaritási Alapból csak ezen a héten nem kevesebb, mint 12 tonna élelmiszerrel segíti ki a családokat, mintegy 4 millió forint értékben.

Már folyamatosan pakolják fel a teherautókat az MSZP Villányi úti központjában, amelyekkel a következő napokban elkezdik kiszállítani az MSZP adomány csomagjait a koronavírus-járvány miatt bajba került családoknak valamennyi magyarországi megyébe – mondta Molnár Zsolt, a Magyar Szocialista Párt fővárosi elnöke és országgyűlési képviselője, hétfői helyszíni online sajtótájékoztatóján.

“Rendhagyó Május 1-ére és egyben egy szokatlan Anyák napjára készülünk. A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Frakciója a Szolidaritási Alapból 4 millió forintot adott össze, hogy olyan tartós élelmiszereket vásároljunk, amelyek azokhoz a családokhoz fognak eljutni a következő napokban, akiket a járvány lehetetlen, vagy nehéz helyzetbe hozott, akik munkájukat veszítették el, amely családok élete, biztonsága került veszélybe”

– jelentette be.

“A Szocialista Párt országgyűlési és önkormányzati képviselői május 1-ig közel 12 tonna tartósélelmiszert fognak országszerte, valamennyi megyében szétosztani. Ebben segítségünkre lesznek helyi politikustársaink, a Nőtagozat és olyan civil aktivisták is, akik segítik a munkánkat és fölkutatják azokat a háztartásokat és családokat, ahol különösen nehéz a járvány miatt kialakult helyzet”.

– mondta a szocialista politikus. Molnár ismertette az MSZP felhívását is az eseményekkel kapcsolatban:

“Ezt a rendhagyó Május 1-ét ünnepeljük meg, hiszen nem felejtjük el az üzenetét, és nem felejtjük el vasárnap az édesanyákat sem. Kérünk mindenkit, hogy szűk családi környezetben, de gondoljon Május 1-re és gondoljon az édesanyákra”!

Végül az MSZP fővárosi elnöke a párt jövőbeni támogatásairól is szólt. “Természetesen a karitatív tevékenységeinket folytatni fogjuk. Ez most Május 1-ének szól elsősorban, de az MSZP politikusai természetesen a fizetésnövekedésüket is fölajánlották a Szolidaritási Alapnak, ezért folyamatosan különböző olyan akciókat fogunk lebonyolítani, amelyek ebben a nehéz helyzetben segítik azokat az állampolgárokat, akik különösen nehéz szociális helyzetbe kerültek” – ígérte.

MSZP 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.