2500 teszt Erzsébetvárosban

Minden idősotthonban élőt és dolgozót tesztelnek Erzsébetvárosban. Összesen 2500 koronavírus tesztet rendelt meg a VII. kerületi önkormányzat.

Csak úgy tudunk eredményesen küzdeni a vírus ellen, ha tudjuk, hol található, ha tudjuk ki fertőzött és ki nem. A szakemberek szerint ezt egyetlen módon lehet kideríteni, ha tesztelik az embereket. Éppen ezért Erzsébetváros önkormányzata 2500 tesztet rendelt meg, amely április 20-a körül érkezik. A tesztek árát az önkormányzat költségvetéséből fizetjük ki – tudatta a Népszavával Niedermüller Péter Erzsébetváros polgármestere.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy ez a kormányzat feladata lenne. Az állami népegészségügyi szervezetek dolga lenne megvizsgálni, hogy ki beteg, és ki nem. Az ő feladatuk kideríteni, hogy ki az, aki magában hordozza a vírust és ki nem. Ha megtennék, a járvány is hamarabb véget érne. Hamarabb találkozhatnának szeretteikkel, mehetnének sétálni a napsütésben. Kinyithatnának a boltok, újrakezdődhetne az élet – hangsúlyozza Niedermüller.

A kerület így egymaga az országban egy hónap alatt elvégzett szűrés 10 százalékát rendelte meg saját forrásból. A most megvásárolt 2500 teszt elegendő lesz arra, hogy az összes kerületi idősotthonban élő gondozottakat, a rájuk vigyázó gondozókat, valamint a csecsemők oltásában közreműködő asszisztenseket, a háziorvosokat és asszisztenseiket, illetve a hajléktalanokat, a szociális munkásokat, valamint a hivatal kerületi polgárokkal kapcsolatban álló dolgozóit leteszteljék.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.