Parlament előtt a javaslat

A korengedményes nyugdíjjal rengeteg embert lehetne megmenteni a munkanélküliségtől.

A mostani válságos időszakban fog majd kiderülni igazából, miután maga a Fidesz is több százezres munkanélküliséggel számol, hogy mennyire elhibázott döntést hozott a kormány, amikor eltörölte a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét.

A jelen helyzetben különösen fájó, hogy a korengedményes nyugdíjat is megszüntették, hiszen ezzel a lehetőséggel rengetegen elkerülhetnék a munkanélküliséget úgy, hogy az államnak az egy fillérjébe sem kerülne. Éppen ezért kérik a szakszervezetek a kormánytól, hogy ismét tegye lehetővé a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét.

Az MSZP támogatja a VDSZ törekvéseit, ezért ismét benyújtjuk a javaslatunkat annak érdekében, hogy korhatár előtt, akár csökkentés nélkül is legyen lehetőségük nyugdíjba vonulni a munkavállalóknak ebben a válságos helyzetben.

Az MSZP számára az emberek élete, egészsége és megélhetésének biztonsága a legfontosabb. Ezzel a lehetőséggel pedig rengeteg ember elkerülhetné a munkanélküliséget, ezért reméljük, hogy kormány most késlekedés nélkül fogja végrehajtani a javaslatunkat.

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.