Elkészült, kihirdetésre került

A kialakult rendkívüli helyzet ellenére elkészült, és kihirdetésre került az a rendelet, ami a belső-erzsébetvárosi szórakozóhelyek működését szabályozza, és meghatározza, milyen feltételekkel maradhatnak nyitva éjfél után.

Bár a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt a képviselő-testület most nem hozhat döntéseket, az élet nem állhat meg, készülnünk kell a járvány utáni időkre. Ezért döntött úgy a polgármester, hogy él azzal a jogával, hogy a képviselő-testület hatáskörébe tartozó kérdésekben ő dönthet – írja az önkormányzat oldala.

Annak ellenére, hogy a szórakozóhelyek többsége most zárva van, a rendelet elfogadásával nem lehetett várni, mert a kritériumok teljesítéséhez a vendéglátóhelyeknek időre van szüksége. Ha csak a veszélyhelyzet vége után hozta volna meg az önkormányzat a döntést, nem tudtuk volna biztosítani, hogy a nyári szezonban eszerint a feltételrendszer szerint üzemeljenek a szórakozóhelyek. (A rendelet teljes szövege megtalálható az önkormányzati bejegyzés alatt.)

(Forrás: ittlakunk.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.