Vírushelyzet Erzsébetvárosban

Videóblog: Koronavírus-helyzet Erzsébetvárosban.

Biztosítjuk a 70 év feletti kerületi lakosok ellátását! A kerület polgármestere, Niedermüller Péter videó-üzenetben adott meg a lakosságnak egy elérhetőséget, amelyen napközben segítséget lehet kérni, ha az egészségük megőrzése érdekében nem szeretnék (vagy nem tudják) elhagyni az otthonaikat.

Tisztelt Erzsébetvárosi Polgárok!

Mint Önök is tudják, a koronavírus-járvány mindenekelőtt idősebb honfitársaink számára jelent közvetlen veszélyt. Ezért az önkormányzat különös gonddal gondoskodik az idős erzsébetvárosi lakókról, honfitársainkról.

Amint azt tegnap is, a bejelentkezésben már jeleztük, az önkormányzat minden idős erzsébetvárosi polgárnak megteremti azt a lehetőséget, hogy segíthessünk neki. Ez azt jelenti, hogy az alapvető élelmiszereket, gyógyszereket az önkormányzat munkatársai beszerzik annak, aki ezt igényli.

Az eljárás az, hogy ennek a rövid bejelentkezésnek a végén található telefonszámot kell felhívni, és ott kell jelentkezni, ha valaki azt kéri, hogy segítséget nyújtsunk neki. Ezt a telefonszámot már a tegnapi nap során is közel 30-an felhívták, az ő számukra ma megindul a segítségnyújtás.

Munkatársaink kimennek a megadott címre, átveszik azt a listát, amire az itt lakó idős emberek fölírták azt, hogy mire lenne szükségük, odaadják ezt az összeget, amibe ez kerül, munkatársaink beszerzik azt, amire szükség van, és utána a blokkok alapján elszámolnak a nekik átadott összegekkel.

Nagyon kérem Önöket, hogy használják ezt a lehetőséget, hívják a telefonszámot! Ha idősek, 70 éven felüliek, akkor ne menjenek a boltokba, ne menjek bevásárolni hanem, forduljanak munkatársainkhoz, akik örömmel segítenek mindannyiuknak.

Kérem, vegyék igénybe ezt a segítséget, vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra! Köszönöm, hogy meghallgattak!

*

Lakossági tájékoztatás felnőtt háziorvosok rendelésének alakulásáról.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.