Munkacsoport: Sikeresen zárult

Ígéretünknek megfelelően, a Belső-Erzsébetvárosi döntés-előkészítő Munkacsoport már a február végi határidő előtt befejezte munkáját!

A kerület történetében először egy asztalhoz ültek az önkormányzat, a lakosság, a civil szervezetek és a vendéglátósok képviselői, közösen fogalmazták meg Belső-Erzsébetváros problémáinak megoldására irányuló javaslataikat. A február 25-i ülés lezártával a Munka- csoport átadta javaslatait és felkérte Erzsébetváros jegyzőjét a rendelettervezet megalkotására.

A kezdeti nehézségeket és eltérő álláspontokat áthidalva a Munkacsoport tagjai több száz munkaóra tanácskozás után végül konszenzusos döntéseket hoztak a legfontosabb kérdésekben. Sőt, az együttműködés olyan sikeresnek bizonyult, hogy – bár jelenlegi mandátumuk februárban lejárt – a felek egyhangúan kérték az önkormányzattól a munka folytatásának lehetőségét.

Az ülések során a turistabuszoktól a taxidrosztig számos olyan kérdés merült fel, melyek nem kapcsolódnak közvetlenül az éjféli zárórához vagy megoldásuk komplex, hosszabb távú egyeztetést igényel. Így a Munkacsoport szeretne ezekre a kérdésekre is megoldást találni, más néven, de ugyanebben a felállásban. Ezért a Képviselő-testület következő ülésén, ahol tárgyalásra kerül a rendelettervezet, a Munkacsoport vezetője egyúttal a mandátum meghosszabbítását is kezdeményezi majd.

(Forrás: erzsebetvaros.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.