Testületi – már élő adásban is

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla: a múlt hét egyik híre, hogy az önkormányzat csatlakozott az Önkormányzati TV szolgáltatásához, így február 19-től az interneten élőben (de visszanézhetően is) már otthonról kényelmesen megnézhető, hogy mi és hogyan történik, illetve hangzik el a testületi üléseken. (Megj.: mondjuk a szomszédos VIII. kerületben már évek óta így megy.)

Aznap már elérhető is volt az ülésről készült felvétel, melyben akár napirendi pontonként is lehet “kutakodni”. Így például megnézhető és hallgatható, hogy mi hangzott el a kerületi költségvetésről, a vendéglátóhelyek terasz-nyitvatartásáról* és azok korlátozásáról, az Erzsébetvárosi Civil Koncepcióról, a növényesítési pályázatokról, zöldfelület-növelésről, vagy a ruzsinai gyermektábor fejlesztéséről. Hajrá, lehet szemezgetni!

Más, de nem felejtendő: A Belső-Erzsébetváros problémáival, az éjfél utáni nyitvatartás szabályozásával foglalkozó Munkacsoportnak négy nap múlva, február 28-án kell bemutatnia azokat a javaslatokat (életképes megoldásokat), melyek alkalmazásától várhatóan megszűn- nek, illetve jelentősen mérséklődnek az ú.n. „bulinegyed” problémái.

További szép estét mindenkinek.

*A teraszok éjszakai nyitvatartásának kérdésében az önkormányzat már egyeztetést kezdeményezett a fővárossal, hogy a nagykörúti üzletekre is ugyanaz a szabály legyen majd érvényes, mint a többiekre.

***

Megjelent az Erzsébetváros újság februári száma. Az kerületi lap elektronikus formában az önkormányzat honlapján is elérhető a kedves érdeklődők számára.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.