Idei költségvetés – elfogadva

Erzsébetváros testülete a lakók érdekeit néző költségvetést szavazott meg.

Az erzsébetvárosi képviselő-testület szerdán fogadta el a kerület 2020-as költségvetését, amelyben kiemelt figyelmet fordít a lakók érdekeit szolgáló intézkedésekre. Az önkormányzat vállalja száz bérlakás felújítását, erre minden eddiginél nagyobb összeget, 1 milliárd 54 millió forintot szán.

Kibővítették a szociális támogatottak körét, és a közterületek takarításra a korábbinál 25%-kal többet költenek ez évben. Az Okos Város program részeként kísérleti jelleggel, fénnyel jelző “okos zebrákat” is létesítenek. A VII. kerületi diákok Karinthy Frigyes ösztöndíjban részesülhetnek az idei évtől. Most először 106,5 millió forint felhasználásáról a helyiek döntenek. Ez a „részvételi költségvetés”.

Erzsébetváros önkormányzata kiemelten fontosnak tartja, hogy a kerület költségvetése takarékos és a lakók érdekeit szolgáló tervezet legyen. Céljuk, hogy európai normák szerint olyan kerületet építsenek, ami élhető és megfelel a 21. századi követelményeknek.

*

Erzsébetváros Önkormányzata csatlakozik az Önkormányzati Tv-hez! Erzsébetváros új vezetése számára fontos, hogy a kerületi lakosok minél szélesebb körben értesüljenek a Képviselő-testület munkájáról. Ennek érdekében, 2020. február 19. napjától lehetőség lesz már az interneten élőben is figyelemmel követni a testületi üléseket.

(Forrás: erzsebetvaros.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.