A tisztább Erzsébetvárosért

Tegnap Kispál Tibor alpolgármester meghívására bemutatót tartott két cég, amelyek a hatékony szemétkezelésre kínálnak okos megoldást. A bemutatón elhangzott: akár 100%-kal is nőhet a szemétkezelés hatékonysága korszerű szoftverek és új korszerű szemétgyűjtő edények használatával. 

További képek ITT nézhetők meg.

– Nem a szoftver teszi tisztábbá a környezetünket, de segít hatékonyabbá tenni az utcák tisztántartását – mondta el Kispál Tibor. – Olyan kukákat keres az önkormányzat, amik könnyebben tisztíthatók, szebbé teszik a városképet, illetve több szemét fér beléjük. Az önkormányzat most megvizsgál minden olyan megoldást, ami segíti a kerület tisztántartását.

A tegnap megismert szoftvert egyszerűen nyomon követhetővé teszi, hogy melyik utcában melyik kuka (és annak környéke) milyen állapotban van, mert egy egyszerű megoldással fénykép is készül a kiürítéséről, és a rendszer rögzíti annak pontos helyét és idejét is. Így, ha csak egy edény is kimarad, azt a központban rögtön látják és intézkedni is tudnak. A lakók pedig egy mobil alkalmazás segítségével bejelentést tehetnek, ha valamelyik kukát, vagy annak környékét nem tartják megfelelően tisztának.

Egy ilyen térinformatikai rendszerrel az önkormányzat és a szolgáltató cég vezetői is folyamatosan nyomon tudják követni a kerületben lévő kukák állapotát és a munkatársaik által végzett munka minőségét. Mérhető a teljesítmény és a jobban dolgozók többet is keresnek. A magyar fejlesztésű rendszer alkalmazása is sokat segíthet az előforduló áldatlan állapotok felszámolásában. 

(Forrás: erzsebetvaros.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.