Elindult az MSZP konzultációja

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy konzultációt indítanak az európai minimálbérről. A munkaadókat és a szakszervezeteket kérdezi arról, hogy szerintük szükség van-e a bérezés alapvető feltételeinek szabályozására.

Az MSZP üdvözli ezt a kezdeményezést, mert ezzel közelebb került az általunk és az európai szocialisták által követelt szociális Európa megvalósítása. Ugyanakkor mi ezt a konzultációt egy lépéssel közelebb vinnénk a dolgozókhoz.

Úgy gondoljuk, hogy közvetlenül a munkavállalókat kell megkérdezni, hogy mit gondolnak a fizetésekről, hiszen ma Magyarországon több mint 1 millió ember dolgozik 107 ezer forintos minimálbérért.
 
Az online felületen elérhető kérdőív kitöltésével mindenki elmondhatja véleményét az európai minimálbérre vonatkozó kezdeményezésről. Az eredményeket pedig az Európai Bizottságnak és a magyar kormánynak is eljuttatjuk, és egy cselekvési tervet is be fogunk nyújtani, mert fel kell zárkóztatni a legkisebb fizetéseket, ezért a minimálbér radikális emelésére van szükség.
 
Baloldali pártként úgy gondoljuk, hogy a magyar dolgozók magasabb életszínvonalat és fizetéseket érdemelnek.
 
Ezért akarjuk, hogy megvalósuljon a szociális Európa, amely javítaná az emberek hétköznapi jólétét, életkörülményeit. És ezért támogatjuk az európai minimálbér bevezetését.
 
A kérdőív az alábbi linken érhető el: https://mszp.hu/minimalber

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.