Torzó marad a Biodóm?

„Nagyon klassz a Biodóm, de nincs rá 20.000 milliója Budapestnek
– nem beszélve a havi 1.000 milliós fenntartásról.” 

Lehet, hogy torzó marad az Állatkert biodómja – írta csütörtökön a varosliget.info. Lassan szerkezetkész, de belül teljesen üres. Nincs pénz se állat, se növénybeszerzésekre, se a belső terek dekorálására. Még 20 milliárd kellene, de az eddigi finanszírozó, a kormány a fővárosra akarja tolni az egészet. A főváros viszont nem tudja – és nem is akarja – kigaz- dálkodni se a befejezéshez szükséges összeget, se az éves horribilis fenntartási költséget.

Népszava értesülései szerint a főváros vezetése azt az elvi döntést hozta, hogy nem fordít forrásokat a Fővárosi Állat- és Növénykert új területein épülő Pannon Park és annak központi építménye, a Biodóm fejlesztésére. Kedden mutatták be, hogyan halad a Biodóm, vagyis a 1,7 hektáros állat és növényház építése. Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója szerint a kormány által biztosított 43,7 milliárd forinton felül még további mintegy 20 milliárdra van szükség a beruházás befejezéséhez. A projekt eredetileg majd 16 milliárd forintos költségvetéssel indult, ma már közel 63 milliárd forintnál tartanak a költségek.

Megj.: Megalomán állami tervek, irdatlanul elszállt költségek, eddig több mint 43 milliárd forintnyi kidobott pénz. És Tarlós mellett Persányi felelőssége is vizsgálandó a totálisan elbaltázott beruházás miatt…

***

Emlékeztető: Városligeti trükközések a Biodómmal is – A Városliget barátai szerint Biodóm a liget beépítési tervének „legsátánibb eleme”. Nem kevésbé kártékony, mintha egy irodaházat vagy plázát építenének. Csak jobb a marketingje. Így Persányi Miklós állatkerti igazgató abban a kényelmes helyzetben van, hogy miközben a „gonosz” Baán László beépíti a Városligetet, addig ő „fejleszti” az Állatkertet, ami nem is a Liget-projekt része – pedig lényegében az. (Népszava 2016.07.26.)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.