Ajándékozzunk karácsonyt!

„Mindenkinek jár egy boldog gyerekkor. Még akkor is, ha valaki olyan körülmények közé születik, ahol semmi sem adott egy normális élethez.” (Igazgyöngy) 

Pár nap, és ismét itt van a karácsony. Sok civil szervezet próbál jótékonysági akciókkal a rászorulók segítségére lenni, sokan igyekeznek enyhíteni a bajokon. Köztük az Igazgyöngy Alapítvány, L. Ritók Nóra vezetésével – már hosszú évek óta. Tavaly ugyanebben az időben tettük fel ide az Ajándékozz Karácsonyt gyűjtőakciójuk hírét. Idén is ezt tesszük, hátha tudunk ezzel is segíteni egy keveset.

Csávás Réka rajza (Facebook / L. Ritók Nóra)

Mert ez az ünnep nem mindenkinek ünnep. Sok a szegény ember, de ennél is szomorúbb, hogy sok – és egyre több – a szegénységben, remény nélkül élő gyerek.

Csak dolgozni akarunk. Azért, hogy ne éljen ennyi ember szegénységben, esélytelenségben. Akiken mi segítünk, azok nem tudják, mi az a civil törvény. Nem tudják, mit jelent a választási kampány. Ők csak azt értik, hogy van, aki segíteni akar és tud is rajtuk. Még van. Még vagyunk. (L. Ritók Nóra)

Ajándékozz karácsonyt! December 12-én ötödször indult el a Klubrádió és az Igazgyöngy Alapítvány közös akciója. Ez a gyűjtés kiegészíti az Igazgyöngy már hetekkel korábban elkezdett karácsonyi gyűjtését.

Itt és így segíthetünk: Igazgyöngy Alapítvány honlapja
Bankszámlaszám: 11738046-20048343
Email cím: info@igazgyongyalapitvany.hu
Telefonszám: +36 54 789-010

***

Az Igazgyöngy Alapítvány az egyik legismertebb gyerekszegénység és nyomor ellen küzdő civil szervezet. Két évtizede küzdenek azért, hogy felszámolják az átörökített mélyszegény- séget. Fő tevékenységük a tehetséggondozás és személyiségfejlesztés, különös tekintettel a hátrányos helyzetű gyerekekre. Az alapítvány igazgatója L. Ritók Nóra, aki az alapítvány munkájáról blogot is vezet.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.