Feltörték a kerület honlapját

Ma délelőtt feljelentést tett az erzsébetvárosi jegyző, miután ismeretlenek kétszer is feltörték hétfő délután az önkormányzat honlapját, és trágár szöveggel fenyegették meg a kerület új vezetőjét – tudta meg az Index.

Niedermüller Péter polgármester szerint a hackertámadás azután történt, hogy a VII. kerület új vezetése elkezdte nyilvánosságra hozni az önkormányzati cégek szerződéseit, és hogy tucatnyi ügyvédi irodának fizetett ki több százmillió forintot az önkormányzat. A legnagyobb összegű szerződéseket pedig egy honlapja szerint mindössze egy ügyvéddel és két ügyvédjelölttel dolgozó irodával kötötték, esetenként pedig azt sem lehetett megállapítani, hogy mire fordították az összegeket, mert a megbízás tárgya például szóbeli tanácsadás volt.

Az oldal jelenleg nem érhető el, karbantartást végeznek rajta. Niedermüller azt mondta a portálnak, azért döntött úgy, hogy felfüggeszti az önkormányzati honlapot addig, míg megfelelően le nem tudják azt védeni, mert

minősíthetetlen stílusú, ordenáré szövegekre nincs szüksége a kerületi nyilvánosságnak.

Tegnapra ígérték az önkormányzat honlapjának újraindítását. Jelenleg szakemberek vizsgálják, hogy ki férhet hozzá az önkormányzat elektronikus felületeihez.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.