Bűncselekmény hiányában

Pikó Andrásék ellen bűncselekmény hiányában szüntették meg a nyomozást. A rendőrség tehát nem talált bűncselekményre utaló nyomot.

A Népszava is megírta, csütörtök délután a rendőrség megszüntette a nyomozást Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt és kampánycsapata ellen. Most a BRFK a Mérce kérdésére válaszolva árulta el, hogy mi volt a megszüntetés oka: a cselekmény nem bűncselekmény. Ezt írták válaszul a lapnak:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozást a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény 398.§ (1) bekezdés a) pontja alapján szüntette meg.”

A Mérce szerint a feljelentő, vagyis a nyolcadik kerületi Választási Iroda már kapott értesí- tést a döntésről, de ők nem voltak hajlandók közölni Pikóékkal, hogy mi alapján szüntették meg a nyomozást az ellenzéki jelölt és stábja ellen.

A lap hozzáteszi: a hivatkozott jogszabály alapján azért szüntették meg a nyomozást, mert nem találtak bűncselekményt. Ez azt jelenti, hogy az ügyben a nyomozók egyetlen olyan tényt sem tártak fel, ami bűncselekmény lenne. A józsefvárosi Helyi Választási Iroda még csütörtökön azt közölte a Magyar Nemzettel, hogy a nyomozás megszüntetéséről szóló határozat nem jogerős, ezért kérvényezik a vizsgálat folytatásának elrendelését. Szerintük ugyanis a rendőrség „számos körülményt nem vizsgált kellő körültekintéssel, vagy figyelmen kívül hagyott”.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.