Petíció a jelölti vitáért

Tizenhárom év után először lehetne igazi, téttel bíró jelölti vita a magyar politikában, ez pedig a főpolgármesterjelölt-választás kiélezettsége miatt nagyon fontos lenne. Ezért indított petíciót az előválasztások lebonyolításában is fontos szerepet vállaló aHang.

Aki Budapest felelős vezetője kíván lenni, annak meg kell mutatnia, hogy miért ő a legalkalmasabb a főváros vezetésére. Ennek legjobb terepe a nyílt vita, amelyen a jelöltek azonos feltételek mellett bizonyíthatják rátermettségüket, meggyőzhetik választóikat – írják a petíció bevezetőjében, hozzátéve, hogy ezúttal a választópolgárok hívják vitára a jelölteket.

A szigorúan szakmai vitát szorgalmazó petícióban felhívják a figyelmet arra is, hogy valamennyi jelölt kijelentette már, hogy nyitott a vitára.

Minket persze elsősorban Karácsony Gergely és Tarlós István szakmai elképzeléseinek, vízió- jának megmérettetése érdekelne, és nem csupán a döntésüket tudatosan meghozni kívánó választók miatt, hanem azért is, mert az utóbbi évtizedben a magyar politikai kultúrából gyakorlatilag eltűnt a nyilvános jelölti vita.

Aki egyetért vele, ide kattintva írhatja alá a petíciót.

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.