MSZP: Ez a megfélemlítésről szól

MSZP: Az ellenzék megfélemlítéséről szól a Pikóéknál tartott házkutatás. A Kubatov-listás Fidesz az egyetlen párt, amelynek a neve egyet jelent a választók törvénytelen listázásával – mondják a szocialisták.

„Úgy tűnik, hogy Orbán Viktor megirigyelte a török és az orosz haverjának az ellenzéket üldöző módszereit, hiszen a napnál is világosabb, hogy a rendőrök politikai nyomásra intézkedtek szerdán Pikó András kampányközpontjában – reagált az MSZP a szerda esti józsefvárosi házkutatásra.

Fotó: Fejér Martin

Mint arról beszámoltunk, szerda este rendőrök szálltak ki Pikó András VIII. kerületi ellenzéki polgármesterjelölt Baross utcai kampányközpontjába házkutatást tartani, miután hétfőn a kormánypárti Magyar Nemzet személyes adattal visszaéléssel vádolta meg, a helyi választási iroda pedig feljelentést tett. Pikó András azt mondta, nyugodt a lelkiismerete, és a vizsgálat szerinte őket fogja igazolni, de a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben. Azt is közölték, egyelőre nem történt gyanúsítotti kihallgatás.

A szocialisták szerint ez az akció az ellenzék megfélemlítéséről szólt, amivel egyértelművé tette a Fidesz, hogy nem a választások tisztaságát félti, hanem a hatalmát. Azt is hozzá- tették, hogy nincs mitől félniük, és tiszta lelkiismerettel állnak bármilyen vizsgálat elé.

„Magyarországon ugyanis csak egyetlen párt van, amelynek a neve egyet jelent a választók törvénytelen listázásával, az pedig a Kubatov-listás Fidesz” – írják.

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt is megjelent tegnap este a VIII. kerületi kampányközpontban, a hvg.hu-nak azt mondta, a vádak biztosan hamisak, ezeket semmi sem bizonyítja, és biztos benne, hogy a csapatában senki nem élne vissza személyes adattal.

Karácsony azt is bejelentette, hogy péntek délutánra tüntetést hirdetett meg a Práter utcába a Pál utcai fiúk szoborhoz.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.