Képviselő-jelöltek: Devosa Gábor

Az ötpárti ellenzéki összefogás MSZP-s képviselőjelöltje az október 13-i önkormányzati választáson a Damjanich utca – Murányi utca – Hernád utca – Péterfy S. utca – Cserhát utca – István út és a Dózsa György út határolta 9. számú választókerületben a jelenleg is képviselőként dolgozó Devosa Gábor.

A hivatalos választási kampány pár nap múlva, augusztus 24-én kezdődik.A választáson a képviselőjelöltek szeptember 9-én 16 óráig adhatják le ajánlóíveken összegyűjtött aján- lásaikat. A jelölteknek településtípusonként és választási típusonként eltérő számú ajánlást kell összegyűjteniük. Idén összesen 42.186-an szavazhatunk, tíz választókörzetben.

Két hete kezdték kézbesíteni a választópolgároknak az októberi önkormányzati választás értesítőjét. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében tájékoztatja a választópolgárokat, hogy benne vannak a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának névjegyzékben, és melyik szavazókörben élhetnek választójogukkal. Az értesítőket a Magyar Posta kézbesíti, és legkésőbb augusztus 23-ig érkeznek meg. Ha valaki nem kapja meg magáét, akkor a jegyzőnél (a helyi választási iroda vezetőjénél) jelezheti, aki ekkor új értesítőt állít ki.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.