Kellett a pénz

Végelszámolás előtt még azért kivettek 50 millió forintot Kósa Lajos családi cégéből – Ötvenmillió forintot vettek ki a tulajdonosai a Kósa Lajos családi érdekeltségébe tartozó Tócó-Pece Kft.-ből két hónappal azelőtt, hogy a cég ellen júliusban végelszámolás indult volna – írja a Népszava.

A lap cikke emlékeztet, hogy az az üzletviteli tanácsadással foglalkozó Tócó-Pece Kft.-t 2014-ben az a Fiák István alapította, aki családi jogász, és a fideszes politikus által vezetett a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökségi tagja. Hadházy Ákos, az LMP volt társelnökeként 2017-ben az ügyészséghez fordult, miután kiderült, hogy Kósa Lajos felesége úgy vehette meg a céget mindössze hatmillió forintért, hogy ugyan évek óta nem volt bevétele, de 139 millió forintos vagyon volt benne.

Kiderült az is, hogy Fiák Istvánt – akinek egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó céghálózatban is vannak érdekeltségei – előnyös helyzetbe hozza az a törvénymódosító javaslat, amelyet nem sokkal a cégvásárlás után éppen Kósa Lajos nyújtott be a nyugdíjas szövetkezetek megalakításának a lehetővé tételéről. A Központi NYomozó Főügyészség ennek ellenére semmit nem látott az ügyben, ami korrupció gyanúját keltené fel. 

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.