Tételes elszámolást követelek!

Hová tűnt a kármentesítésre kapott egymilliárd? Korózs Lajos tételes elszámolást követel. Az eternitgyár egykori területe, amely Lőrinci közvetlen közelében van, azbeszttel fertőzött. Korózs Lajos az MSZP országgyűlési képviselője elmondta az ATV Start című műsorában, hogy öt éve jár ki arra a területre, figyeli az eseményeket, és tudomása van arról, hogy zajlanak a vizsgálatok és folyik az eljárás az üggyel kapcsolatban.

Ott járt a tisztiorvos is, aki megszabta mi a teendő, hogyan kármentesítsék a területet, amely nagyon veszélyes a közelben lakókra, óvodára, iskolára, tudtuk meg. A képviselő elmondta, hogy a kármentesítésre nem is tenderpályázatot írtak ki, hanem meghívásos pályázatot, mondván, hogy olyan sürgős a munka. A nyertes cég több mint egymilliárd forintot kapott a munka elvégzésére, folytatta Korózs, ehhez képest semmi nem történt a helyszínen, amely tele van állati tetemekkel, pakurával, a lakosság szemétlerakónak is használja.

A legszörnyűbb azonban az, hogy viszonylag fiatal emberek halnak meg, bizonyítottan a kék azbeszt súlyosan károsító hatása miatt. Az elhunytak családtagjai kártérítési pert indítottak az állam ellen, mert az állam felelőssége ami történik, illetve nem történik. Korózs elárulta, hogy kb. négy évvel ezelőtt lerakott egy ötforintost egy bizonyos helyre a területen, ami azóta is ott van érintetlenül, ez is bizonyítja, hogy az egymilliárd forintnak semmi látszatja, pedig a tisztiorvos elrendelte, hogy legalább 10 cm mélységben ki kell cserélni a talajt, hogy a szállópor ne veszélyeztesse a környéken lakókat.

Korózs Lajos tételes elszámolást követel a kormánytól, hova tették az egymilliárd forintot, amit a kármentesítésre kellett volna használni. Zajlik egy ügyészségi eljárás is, tette hozzá, ismeretlen tettes ellen nyomoznak, mert valaki szennyvíziszapot is rakott le. Arra is fény derült, hogy külföldről Magyarországra hordják a szennyvíziszapot, és ebből a kormány nagy hasznot zsebel be, közölte az MSZP-s képviselő.

Forrás: atv.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.