Átadták, megnyitották

Ahogy az három napja beharangozódott, hétfő délután ünnepélyesen megnyitották a Dob utca (Dob u. 37-41.) felöl megközelíthető, majdnem egyhektáros területű közparkot az úgynevezett 15-ös tömbben. Az ünnepségen átadták Janikovszky Éva régen ígért szobrát is. (Azt most hagyjuk, hogy az önkormányzat valahogy „elfelejtette” meghívni az írónő fiát, Janikovszky Jánost az eseményre…)

Még 2015 márciusában dr. Kispál Tibor terjesztette be a képviselőtestület elé azt a javaslatot, hogy legyen a kerületben egy Janikovszky Éva emlékét megőrző köztéri szobor és park. Az évek teltek-múltak, de az idő (és az önkormányzati választás) most úgy látszik, elérkezett.

A új pihenőparkban többek között ivókút, piknikasztal, ergonomikus padok, párakapu és napelemmel működő „okospad” is várja a látogatókat – ez utóbbi wifit biztosít, de telefont is lehet róla tölteni. És végre mozgáskorlátozottak által is igénybe vehető nyilvános WC-t, mosdót is kihelyeztek.

(Fotók: Facebook / Szűcs Balázs)

Maga a park szabadon látogatható reggel 7-től egészen este 9-ig, éjszaka pedig (állítólag) zárt és őrzött lesz. A látogatók (és a park) épségére pedig folyamatosan térfigyelő rendszer vigyáz majd.

Azt hiszem, hogy így a 21. század második évtizedében ilyennek kellene lennie minden egyes közparknak egy világvárosban. És nem csak az átadás napján.

P.s.: Azt ezért nagyon nem értem, hogy a megnyitóról szóló, a képviselőknek kiküldött meghívó miért nem volt megtalálható az önkormányzat honlapján. És adhattak volna nevet is a parknak. Mondjuk: Janikovszky park.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.