Mindjárt indul az előválasztás

Még sosem volt olyan, hogy a budapestiek előválasztáson dönthessék el, ki legyen Tarlós István kihívója. Most van. Mától június 20-ig regisztrálhat a fővárosi előválasztására, aki online akar voksolni – emlékeztet a szavazás lebonyolításában részt vevő aHang Platform. Regisztrálni az előválasztó.hu oldalon lehet, ahol minden információ az érdeklődők rendelkezésére áll.

A jelöltek június 17-ig mutathatják be az induláshoz szükséges 2000 érvényes ajánlást, az előválasztást megszervező Civil Választási Bizottság június 18-án hirdeti ki az indulás feltételeit sikeresen teljesítő jelölteket, másnap, június 19-én rendezik köztük az aHang által szervezett vitát.

Maga az előválasztás június 20., csütörtök reggel 9 óra és június 26., szerda déli 12 óra között zajlik. A voksokat személyesen az előválasztásra kijelölt sátrakban, illetve előzetes online regisztrációt követően az elovalaszto.hu felületén adhatják le a budapesti lakosok. Előválasztásra jogosult minden budapesti személy, aki budapesti lakcímkártyával rendelkezik és 2001. október 1. előtt született. Személyes szavazás esetén a választó június 20. és 26. között a szavazósátrak valamelyikében regisztrálhat fényképes igazolványa és lakcímkártyája bemutatásával, majd szavazhat is.

A voksokat június 26-án, szerdán a Civil Választási Bizottság tagszervezetei által delegált közösség közösen számolja össze.   Az eredményt a Civil Választási Bizottság állapítja meg. A budapesti előválasztást a legtöbb szavazatot kapó jelölt nyeri. Az eredményt a Civil Válasz- tási Bizottság minden tagszervezete elfogadja és vállalja, hogy támogatja a megválasztott jelölt indulását. A Budapesti Előválasztás második fordulóját támogató pártok (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) vállalják, hogy a budapesti előválasztás győztese ellen nem indítanak főpolgármester-jelöltet az önkormányzati választáson. 

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.