Kispál: Fórum volt…

Pár napja, május 30-án, csütörtök délután a Fasori Evangélikus Gimnáziumban került megrendezésre a közbiztonságinak nevezett fórum. A polgármestert hiába vártuk, Veres Zoltán önkormányzati képviselő, a Városüzemeltetési Bizottság és a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság tagja képviselte helyette a Hivatalt. A közel 2 és fél órás kérdések-feleletek után a „bulinegyed” okozta problémákat nem sikerült megoldani…

Hét fent, 14 lent? (via Facebook)

Az elhangzottak szerint:

  • Sűrűbb, rendszeresebb ellenőrzés, a lakossági bejelentések hatékonyabb kivizsgálását remélhetjük.
  • A hangos ordítozás, randalírozás megfékezése nem rendőri feladat, a Rendőrségnek nincs hatásköre ezek ellen fellépni, intézkedni. A rendőrkapitány szerint az éjjelente vonuló, hangoskodó turisták viselkedése nem a közbiztonság kategóriájába tartozik.
  • A bűnözés szerkezete átalakult, csökkent például a lakásbetörések, autólopások száma. Viszont például az autókban okozott károk nem kerültek megemlítésre.
  • A rendőrök és közterület felügyelők hibáit kivizsgálják, ha bejelentik.

A megjelent – nem túl népes, mondhatnám gyér számú – lakosság feltette kérdéseit, a fórum gyakorlatilag kulturált, de kemény párbeszédekkel tarkított és eredménytelen volt.

Azt hiszem, hogy a megoldást az önkormányzati választás jelenti majd.

Dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Zaj van, babám! – Egy hete a „bulinegyed” hivatalos éjjeli zajszennyezéséről, a mindezidáig elhallgatott, tízmilliós nagyságrendű közpénzbe kerülő zajmérési eredményekről, zajtérké- pekről írt egy hosszabb, igencsak összeszedett posztot a Hetedhétker blogon Novák Gergely – bár nem rövid, tessék feltétlenül elolvasni, mert súlyos dolgokról szól. 2017 nyarán Erzsébet- város polgármestere – minden konkrétum nélkül – megoldást ígért a bulinegyedben tapasztal- ható zajjal és egyéb problémákkal kapcsolatban. Vattamány Zsolt akkor azt mondta, hogy egyelőre muníciót gyűjt.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.