Saját főpolgármester-jelölt?

Saját főpolgármester-jelöltet indít a Momentum Mozgalom az ellenzéki előválasztáson, hétfőn fogják bejelenteni, hogy ki az. Párton belüli jelöltet indít a Momentum Mozgalom az az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztáson – írja pártbeli forrásaira  hivatkozva az Azonnali. A  portál cikke szerint a jelöltről hétfőn fognak bejelentést tenni, a nyilvánosság előtt nem, de párton belül ismert emberről van szó. Ezen kívül csak annyit árultak el róla, hogy férfi. Az LMP és a Jobbik által indított Puzsér Róbert, illetve az MSZP-Párbeszéd szövetség főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely ellen fog kiállni. 

A párt nyilvánvalóan a vasárnapi EP-választáson elért siker után döntött saját főpolgár- mester-jelölt indításáról. A Momentum Mozgalom 9,87 százalékot, 339 268 voksot kapott, két képviselője – Cseh Katalin és Donáth Anna is lehet 2019 és 2024 között az Európai Parlamentben, amihez képest a MSZP-nek és a Jobbiknak egy-egy-mandátumot sikerült szereznie, az LMP-nek pedig egyet sem. 

Ami Budapestet illeti, a Momentum Mozgalom a szavazatok 17,35 százalékát kapta meg. tíz fővárosi kerületben – az I., II., XI., XII., V., VI., VII., VIII., IX., XIII. kerületben – is a jobb eredményt ért el, mint a Demokratikus Koalíció, és a Fidesz mögött végzett a második helyen.

Lapunknak adott hétfői interjújában Cseh Katalin még arról beszélt, hogy az előválasztás győztesét fogják támogatni.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.