Hunvald: Két nap, és voksolunk

Tegnap ugyan már megírtam ezt a blogon, de fontosnak tartom, hogy itt is megjelenjen. Tehát: két nap múlva EP-választás lesz. Több mint 8 millió választópolgár dönthet arról, hogy milyen összetételű legyen az Európai Parlament, és hogy kik foglalhatják el azt a 21 képviselői helyet, amely Magyarországnak jár. Kilenc pártlista valamelyikére lehet majd szavazni – de nagyon nem mindegy, hogy melyikre.

Fontos lenne, hogy minél több Európa-párti képviselő kerüljön az EP-be, olyanok, akik Európa egységéért dolgoznak, nem pedig szétveréséért. Azt kell mérlegelnünk, hogy egy egységes, demokratikus Európához akarunk-e tartozni, vagy teszem azt, Kazahsztánhoz.

A volt ombudsman, Kaltenbach Jenő pár napja ezt írta fb-oldalán:

Mit akartok?

Európa sorsdöntő választás előtt áll. Nem kevesebbről van szó, mint hogy milyen jövőt szánunk magunknak, gyerekeinknek, unokáinknak.

A kínálat világos. Az egyik lehetőség a szabad, demokratikus, jóléti állam, amelyben a polgár, embertársaival együtt eldöntheti, hogy kikben bízik, kikre bízza a közügyeket. Mindezt a tények birtokában teszi, mert a szabad sajtó azokat eljuttatja hozzá. Nem véletlen, hogy ilyen helyekre igyekszik mindenki, aki kiszámítható jövőt szán magának és szeretteinek.

Az alternatíva a hazug propaganda, a gyűlölködés, a folytonos ellenségkeresés, a korrupció, melynek ára milliók kiszolgáltatottsága, nyomorúsága. A minapi Strache botrány kézzelfogható bizonyítékot szolgáltatott arra, hogy Putyin Oroszországa, amely az uszító propagandán és a haditechnikán kívül semmiben sem képes versenyezni a nyugattal, mindent elkövet a versenyszabályok eltorzításáért. Ehhez hozzá hasonló cinkosokat keres, mint amilyen Orbán, Strache, Salvini, Le Pen, akik belülről igyekeznek gyengíteni az ellenfelet.

Aki ilyen pártokra szavaz, az a saját, a gyerekei, unokái jövőjét árulja el!

Két nap múlva, május 26-án vasárnap mindössze 20 perc elmenni és szavazni, hogy Magyar- ország az Európai Közösség újra megbecsült tagja lehessen. Tessék elmenni, és tessék elvinni a rokonokat, barátokat is. Mert nem mindegy, hogy milyen jövő vár ránk és gyerekeinkre.

Hunvald György

***

A hivatalos végeredményt csak vasárnap este teszik közzé, de az exit poll tanúsága szerint Hollandiában Frans Timmermans volt külügyminiszter pártja, a Munkáspárt (PvDA) nyerte az európai parlamenti (EP) választást, az új holland szélsőjobb, az áprilisi tartományi megmé- retés győztese, Fórum a Demokráciáért (FvD) viszont csak a negyedik helyen végzett. (via 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.