Kásler, “a betegek sírásója”

Korózs Lajos szerint az Emmi-t vezető miniszter úgy nyilatkozott a sürgősségi ellátásról, hogy úgy rendbe hozta azt, hogy “nem is talál rajta senki fogást, le is került a napirendről a kérdés”. A szocialista politikus azonban emlékeztetett, hogy alig egy héttel később „beköszöntött a valóság és Budapest négy sürgősségi centrumából háromban nem tudtak súlyos, többszörösen sérült betegeket fogadni a szakemberhiány miatt”.

Korózs közleményében úgy fogalmaz: „így is évente 24 ezer ember hal meg azért, mert nem kap megfelelő ellátást, Kásler miniszter “problémamegoldásairól” pedig most bebizonyo- sodott, hogy még több beteg életét veszélyeztetik”. A szocialista politikus szerint az Emmi vezetője „miniszterként elárult mindent, amire orvosként felesküdött, de most tehetne egy életmentő lépést valamennyiünk egészsége érdekében.

“Mondjon le, de ne a nyugdíjas életbe meneküljön, hanem térjen vissza a gyógyításhoz! Dolgozzon abban a rendszerben, amit létrehozott! Ezzel még tehetne valamit a magyarokért”.

A Népjóléti bizottság MSZP-s elnöke hozzáteszi: azért akarják megvalósítani a szociális Európát, hogy az unióban és benne Magyarországon mindenki időben, megfelelő ellátáshoz juthasson. „Európai színvonalú béreket a nővéreknek és az orvosoknak, európai egészség- ügyet minden magyarnak!”- olvasható a közleményben.

atv.hu

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.