Eldőlt: eladja a főváros a Bálnát

Az MSZP szerint a főváros vezetése egy utolsó padláskisöprési akcióba kezdett a Bálna értékesítéséről szóló javaslattal. Horváth Csaba, az ellenzéki párt budapesti képviselője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a Budapest legikonikusabb épületének számító Bálna működhetett volna jól is, ha a városvezetés alkalmas lenne feladatára.

Úgy fogalmazott, ha a városvezetés mindent eladna, amihez nem ért, akkor a Városházától is meg kellene szabadulnia. A szocialista politikus hangot adott azon félelmének is, hogy a Bálna az állami tulajdonba kerülés után „szép csendesen elveszti közvagyon jellegét”, és azt a „miniszterelnök családi köre” szerzi majd meg.

Horváth Csaba kezdeményezte továbbá, hogy készüljön leltár a kudarcba fulladt elektroni- kus jegyrendszer projektjéről, hogy kiderülhessen, az eddig elköltött 12 milliárd forintból mekkora összeg hasznosulhat.

Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján. A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hang- súlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer „úgy rossz, ahogy van”, mert sem a közlekedés- szervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja.

Kiemelte, a fővárosnak és a kerületeknek is nyilvánosságra kellene hoznia a parkolással kapcsolatos valamennyi információt, hogy tisztán lehessen látni minden bevételt és kiadást.

Karácsony Gergely szerint a XIV. kerület rossz döntéseiről azért lehet tudni, mert Zuglóban nyilvánosságra hoztak minden szerződést. Elkötelezettnek nevezte magát abban, hogy főpol- gármesterré választása esetén hasonlóan járjon el Budapesten is az átláthatóság érdekében. Az ellenzéki politikus ismertette azt a közös ellenzéki javaslatot is, amely arra szólítja fel a Fővárosi Közgyűlést, hogy írjon ki népszavazást az EP-választással egy időben a római-parti árvízi védekezés nyomvonaláról.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.