Karácsonynak lehet esélye

Tarlós István egy hajszállal népszerűbb Karácsony Gergelynél a budapestiek körében – derült ki a Medián legújabb felméréséből. A Hvg-n megjelent közvélemény-kutatás szerint Tarlóst a fővárosiak 45 százaléka, Karácsonyt pedig 42 százalékuk látná szívesen fontos politikai szerepben. Puzsér Róbert hátránya jelentős, őt a budapestiek 25 százaléka támogatná.

A Medián azt is megmérte, hogy a bizonytalan, párt nélküli szavazók között hogy állnak a jelöltek. Közöttük Karácsony a legnépszerűbb 41 százalékkal, míg Tarlóst 33, Puzsért pedig 16 százalék látná szívesen politikai szerepben.

Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. február 20-án.Fotó: Mohai Balázs / MTI

A Medián hasonló eredményre jutott most, mint január elején a Závecz Research. Utóbbi szerint is Tarlós a legnépszerűbb, és csak akkor lehet esélye ellene az ellenzéknek, ha egy jelölt indul ellene. A januári állás szerint ha egyedül Karácsony vagy egyedül Puzsér indulna Tarlós ellen, akkor az alábbi eredmény születne: 

  • Tarlós–Karácsony 49-43 százalék,
  • Tarlós–Puzsér 63-19 százalék.

Závecz Tibor múlt héten azt nyilatkozta, hogy ha Puzsér elindul, az biztosan Tarlós győzelmét jelenti az őszi önkormányzati választáson. Puzsér erre válaszul belengette, hogy nem indul el az előválasztáson, és azt üzente Závecznek, hogy “takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon”. 

(Forrás: Index)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.