Korózs: Rohad az egészségügy

Korózs Lajos szerint kevés a pénz. Ami van, annak egy részét ellopják, az egészségügyet pedig sarlatánok irányítják.

Korózs Lajos képviselő a közösségi oldalán osztotta meg a kalocsai tüdőgondozóban készített fotókat. A képek önmagukért beszélnek. 

A szocialista politikus azokhoz csak annyit írt, hogy a Fidesz csaknem 10 éves (9 éves – a szerk.) kormányzása után néz így ki a Bács-Kiskun Megyei Szent Kereszt Kórház “D” épülete. Kalocsán ez a Tüdőgyógyászati Osztály.

Rohad az egészségügy

Az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke később az általa készített felvételeket bemutatta sajtótájékoztatóján. Mint mondta, az épület kívül-belül ázik, rohadnak a nyílászárók, hullik a vakolat és kilátszanak az épület vasbetonelemei. Közölte: az MSZP azonnali megoldást követel az egészségügyi ellátórendszerben tapasztalható állapotok javítására. Szerinte az egészségügy alulfinanszírozott, ráadásul a meglévő források jelentős részét el is lopják.

Magyarország a GDP 5 százalékát fordítja egészségügyre, ami fele az OECD-átlagának. 200 ezer forintot fordít minden polgár a saját egészségügyi ellátására a magánszférában, mert nem kap megfelelő ellátást a közegészségügyben. Tragédia van az ágazatban, amelyet sarlatánok irányítanak – tette hozzá. Korózs Lajos kitért arra, információi szerint a Honvédkórház civil dolgozói tömegesen fognak nemet mondani arra, hogy honvédségi alkalmazottakká váljanak.

“Parancsuralmi rendszerben nem lehet gyógyítani.”

Több orvos néhány sürgősségi szakember és az újranyitott koraszülött centrum munkatársai emiatt kitartanak a távozás mellett. Mint mondta, az MSZP továbbra is sürgeti a kormány- tagok VIP egészségügyi ellátásának megszüntetését. Miután az Országos Választási Bizottság nem engedte tovább az erre vonatkozó népszavazási kérdést, a párt a Kúriához fordult.

Fidesz: a szocialisták 600 milliárdot vontak ki az egészségügyből

A kormánypárt Korózs Lajos szavaira azzal reagált, hogy azok a szocialisták beszélnek, akik kormányzásuk alatt kivéreztették az egészségügyet, 600 milliárdot vontak el az ágazattól, ezzel az összeomlás szélére sodorták a betegellátást. A Fidesz 2010 óta pótolja az egész- ségügytől korábban elvett pénzeket, ma 600 milliárd forinttal több van egészségügyre, mint a szocialisták idején. Ma országszerte zajlanak a kórház- és rendelőfejlesztések, 2016 óta minden évben nő az egészségügyi szakdolgozók bére, 2022-re átlagosan több mint a két és félszeresét fogják keresni, mint a béremelés előtt.

(Forrás: 24.hu)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.