Razzia a bulinegyedben

A taxisok felének nem volt rendben az engedélye:
54 sofőrt ellenőriztek, 27 ellen indítottak eljárást.

Közterületi intézkedéssorozatot tart az erzsébetvárosi, a terézvárosi és a belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyek környékén a Budapesti Rendőr-főkapitányság, amelyben a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársai is részt vesznek.

Az ellenőrzéssel a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni bűncselekmények és más jogsértő cselekmények ellen akarnak tenni, de drogokat is keresnek és igyekeznek kiszűrni az engedély nélkül taxizókat.

A november 15-én és 17-én megtartott ellenőrzések során a rendőrök elfogtak egy körözött férfit és négy embert kábítószer birtoklásának gyanúja miatt. Egy férfit előállítottak, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól. Két másikkal szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök a társszervekkel együtt a két nap alatt összesen 54 taxist is ellenőriztek, és 27 esetben indítottak eljárást különböző engedélyek hiánya miatt, továbbá 26 sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték.

Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek.

A rendőrség a következő időszakban továbbra is folytatja az ellenőrzéseket Terézvárosban, Erzsébetvárosban és a Belvárosban.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.