Fügedi: Bürokráciacsökkentés

Csinovnyikok rémuralma sorozat 
Lefejezték a hazai természetvédelmet? című Index-cikk margójára

Természetvédelemmel persze nemcsak a mezőgazdasági minisztérium hatáskörében foglalkoznak. A ’90-es évek eleje óta fokozatosan csonkolt magyar földtanra például döntő csapást mértek. Miután a szakma maradékát az MBFH nevű hivatalba tagozták be, (a mezőgazdasági intézeteknél leírt módon) felvételi stopot rendeltek el, és a hivatal 268 fős (? ez lehet, hogy nem pontos) elvi létszáma 210 alá apadt. Ebből küldtek el most további 47 embert — zömében a megmaradt kutatókat, elvégre a hivatal működéséhez ügyintézőkre, adminisztrátorokra, de kiváltképp főnökökre mindenképp szükség van.

Eközben lett az országnak űrkutatási stratégia kidolgozásáért felelős miniszteri biztosa (egy olyan önkorm. képviselő, aki soha hasonlóval — mármint stratégiák kidolgozásával — még érintőlegesen se foglalkozott), lett a székelyföldi jégpályákért felelős miniszteri biztosa meg még száznál is több hasonló — persze mindegyik irodával és beosztottakkal. Ezt hívjuk mi itten bürokráciacsökkentésnek.

Állítólag szép ez az újmagyar nyelv, csak nekem nem tetszik.

Fügedi Ubul

***

Egyszerre 10 miniszteri biztost nevezett ki pénteken Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Mi- nisztériumának vezetője, írja a Zoom.hu a péntek este közzétett Hivatalos Értesítő alapján. Így Baán László tovább egyengetheti a Városliget fejlesztését, a pécsi Hoppál Péter kulturális területen hangolhat össze, de Rónaszékiné Keresztes Mónikát sem hagyták feladat nélkül: ő lett a magyar zenei nevelésért felelős miniszteri biztos. (via Index)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.