Hunvald: Gyűjtjük az aláírásokat

„Aki látja, mi az igazságosság, viszont mégsem cselekszik,
abból hiányzik a bátorság.” (Konfuciusz) 

Az unió 28 tagállama közül már 22 csatlakozott az Európai Ügyészséghez, Magyarország azonban nem, mert a kormány szerint ez „gyengítené a nemzeti szuverenitást”. Az új hivatal az uniós támogatások elköltése körüli törvénysértések feltárásával foglalkozó bűnüldöző szervezet lesz, amely az unió csalás elleni (OLAF) és ügyészségi együttműködési (Eurojust) szerveit fogja kiegészíteni – írja az Átlátszó.

Hadházy Ákos független képviselő szeptember 20-án kezdte gyűjteni az aláírásokat az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért, 12 nappal később már 50 ezer aláírás volt a kezében. Mi az eltelt bő két hétben majd’ mindennap gyűjtöttük és gyűjtjük – különböző helyszíneken – a támogató aláírásokat. És bár mi csak egy kis kerületi MSZP szervezet vagyunk Budapesten, több mint kétezer jött össze csak itt nálunk, Erzsébetvárosban.

Ha az országban legalább 1000 helyen gyűjtenék hasonló módon a szignókat, akkor pillanatok alatt meglenne a szükséges egymillió aláírás, hogy Magyarország ne legyen olyan, mint Erdogan és Putyin országa. Legyünk bátrak és elkötelezettek ebben!

P.s.: Ma is jöttek rendesen az aláírók!

***

Ha valaki esetleg még mindig nem lenne képben, hogy miért is van szükség az Európai Ügyészségre: a holland közszolgálati média legnézettebb műsorai között van a szatirikus Zondag met Lubach, melyben a műsorvezető Arjen Lubach vasárnap este Magyarországról is szót ejtett. A Sargentini-jelentés kapcsán szóba került a felcsúti stadion, Bayer Zsolt, de az adás végén magyarul is üzennek a kormánynak. A videó itt nézhető meg.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.