A harc folytatódik

Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?! (Bacsó Péter: A tanú)

Brüsszel, Soros, zsoldosok. Nincs új a nap alatt, folytatódik a harc a Sargentini-jelentés után is, sőt. A nemzetközi helyzet fokozódik, csapásokat adunk és csapásokat kapunk. Nő (növelik) a rettegés, idegen zsoldosok fognak hazákra támadni. Legalább is Orbán Viktor szerint. „Magyarországtól el akarják venni a határőrizet jogát, Brüsszelből zsoldosokat akarnak ideküldeni, akik be fogják engedni a migránsokat” – jelentette ki vagy be tegnap a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

És – szintén szerinte – a schengeni övezet külső határán található országoknak át kell majd adniuk határőrizetük egy részét Brüsszelnek, mert ha Magyarországot nem lehet rákény- szeríteni a migránsok beengedésére, akkor el kell venni tőle a határvédelem jogát. Mert Magyarországot meg akarják bélyegezni, a magyar ellenállást meg akarják törni.

Elhangzott mindez pénteken. Szombaton meg Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója lépett a cirkusz porondjára és bejelentette, hogy a Fidesz álláspontja szerint szó sem lehet arról, hogy Magyarország átadja a határvédelem jogát a bevándorláspárti brüsszeli intézményeknek. És kérik a kormányfőt, hogy minden eszközzel védje meg Magyarországot, és “semmi szín alatt ne engedje át a határőrizet jogát bárki másnak”.

Tényleg mindenki teljesen meghülyült?! Vagy csak minket néznek teljesen hülyének?

Szó sincs ugyanis arról, hogy az Unió bármely tagállam hatáskörét el akarná venni; az EU anyagi, technikai és szakmai segítséget kíván nyújtani a tagállamoknak. Ha szükséges, egy bármikor mozgósítható 10 000 fős készenléti alakulatot (vagy abból amennyi kell) küld abba az országba – az ország kérésére – ahol erre szükség van a migrációs nyomás miatt. Tehát még egyszer a lassabbak kedvéért: ha az adott ország kéri.

Itt a teljes tervezet magyarul: Az Európai Bizottság javaslatot tesz a migrációkezelés és a határigazgatás reformjával kapcsolatos kompromisszumhoz még szükséges utolsó elemek- re. Érdemes elolvasni, csak hogy halvány fogalmunk legyen már arról, amiről Orbán Viktor és csapata hadovál Magyarország, és a keresztény Európa megvédése ürügyén.

P.s.: Bevándorlásellenes kabinet alakult Németh Szilárd vezetésével. Most erre mit is mond- junk: kellett, mint egy falat kenyér. A vezető személye meg mindent el is árul a helyzet komolyságáról. Szánalmas.

***

Tudom-tudom, történelmietlen játék, de azért mégis! Képzeljük el egy pillanatra, hogy Hunyadi János a rigómezei csata előtt segítséget kér VII. Károly francia királytól, vagy III. Frigyes német-római császárhoz fordul. Némi töprengés után jön a jó hír: a két uralkodó saját pénzből komoly sereget állít ki a mi Hunyadink mellett. Ám ennek hallatára Hunyadi azonmód hiszti rohamot kap, dühöngésbe fog, s világgá kürtöli, hogy idegen zsoldosok akarják megvédeni szép hazánkat! Hát egy nagy lótúróst! Ő akar itt a haza védelmezője lenni, ne merészeljék elvinni ezek a romlott nyugatiak az ő jó kis one-man show-ját.

Mert hát ez történt most. És teljesen világos, hogy Orbán – akit lelkes és lelkesen fizetett hívei „új Hunyadiként” szeretnek emlegetni –, s aki eddig a közös határvédelem felállításáról győzködte a Nyugatot, most azért őrjöng, mert az „idegen zsoldosok” szerinte elvinnék a showt, amire ő annyi, de annyi energiát áldozott, s ami egész tevékenységét legitimálja. Egyedül ő akar Magyarország és az egész keresztény Európa megkérdőjelezhetetlen hőse és megmentője lenni, minthogy neki ez a transzcendens küldetése. Erről neki papírja van. (via Gábor György)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.