Újra a Fideszé lehet a Hír TV

A legnagyobb fideszes médiakonglomerátumot, a Mediaworkst irányító Liszkay Gábor és stábja hamarosan visszaveszi vezetést a 2015 óta kormánykritikus Hír Televízió felett és visszanavigálja a csatornát a kormányoldalra – írta a 444.hu. A portál információit a kormány és a szinte minden üzleti érdekeltségétől – így a Hír Tv-től is – megváló Simicska Lajos környezetéből is megerősítették.

Simicska Lajos július elején jelentette be, hogy megválik üzleti érdekeltségétől, amiket addigi üzlettársa, Nyerges Zsolt üzletember vesz át. Az már az adásvétel bejelentésekor világos volt, hogy várhatóan Nyerges nem akarja majd üzemeltetni a kormánykritikus médiát, és könnyen lehet, hogy akár több cég is Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti gázszerelőhöz kerülhet, vagyis Orbán Viktor közeli barátjához. A 24.hu úgy tudja, az új tulajdonos nem akar a tévé gazdája maradni.

A 444.hu cikke megjegyzi, hogy a cégcsoport további sorsa egyelőre bizonytalan: többen biztosan állítják, hogy még ősszel beolvad a Mészáros-birodalomba, de nem kizárt, hogy Nyerges huzamosabb ideig is felügyel majd egyes cégeket, szoros kormányzati kontroll mellett. Mint írták, az biztos, hogy a médiaérdekeltségek felett a kormánypárti erők már augusztusban átveszik az irányítást.

A médiapiacon sokáig tényként kezelték, hogy a jelentős veszteséggel működő Hír TV nem éri meg 2019-et, de állítólag a Nyerges-féle szerződés is kiköti, hogy az üzlet csak úgy érvényes, ha az egyes vállalatok továbbra is aktívak maradnak.

Bár a hírek szerint Liszkay Gábor veszi át a kormányrudat a csatornánál, a Hír TV pozicio- nálása még nem eldöntött kérdés a 444 szerint: elképzelhető, hogy valamilyen formában „beolvasztják” az Echo TV-be, vagy később egy holding részeként működtetik a kormánypárti média vezetői a két hírtelevíziót. Ha igazak azok a híresztelések, hogy Mészáros Lőrinc átve- szi Andy Vajnától a TV2-csoportot, az sem kizárt, hogy a két hírtelevízió annak részeként, párhuzamosan, egymással rivalizálva működik majd tovább.

De ez még csak a távoli jövő, a miniszterelnök most nyaral, döntés erről később várható a cikk szerint.

Forrás: Sztárklikk

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.