Rendvédelmi túlórapénz

Orbán Viktor ne veszélyeztesse az emberek biztonságát! – A sajtóban megjelent hírek szerint Papp Károly belügyi főigazgató még országos rendőrfőkapitányként maga is jelezte a kormány felé, hogy a rendvédelmi szervek működésének összeomlásához vezethet, ha jövő januártól eltörlik a túlórapénzt. A döntést a hírek szerint maga a kormányfő hozta meg.

Vérlázító, hogy a biztonság területétől a túlóra pénzek elvételével 10 milliárd forintot kíván elvonni a kormány, miközben a Rogán Antal-féle kormányzati hazugsággyár összesen 90 milliárd forintért köthet szerződéseket a politikai propaganda harsogására.

Felszólítjuk a miniszterelnököt, hogy ne hazardírozzon a magyar emberek biztonságával, ne játszadozzon a hivatásosok életével! A haverok zsebének közpénzzel való kitömése helyett, azonnal kezdeményezze a vonatkozó törvények módosítását, a Hszt. és költségvetés kiigazítását a rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a tűzoltóság összeomlásának elkerülése érdekében!

Amíg maga az országos rendőrfőkapitány szerint is négyszer ennyi rendőrre lenne szükség, hogy ne kelljen túlórázni, addig a kormány nem veheti el a pénzt a túlhajtott állománytól, mert az valóban tömeges leszereléshez, és így a rendvédelmi szervek megbénulásához vezethet!

MSZP
Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.