Íme Rogán régi álma

 Jön a Nemzeti Konzultációs Központ – Önt is zavarta, hogy csak úgy, koordinálatlanul ömlöttek eddig a közpénzmilliárdok az egymás után lezavart nemzeti konzultációkba? Ennek vége: jön a (nyilván közpénzmilliárdokból felállítandó) NKK. Miniszteri biztos felel majd a megalakításáért.

Júliustól nemcsak miniszterelnöki megbízott (a stratégiai társadalmi kapcsolatok össze- hangolásáért felelős Nyitrai Zsolt), hanem külön miniszteri biztos is foglalkozik a nemzeti konzultációk szervezésével. Sőt, önálló Nemzeti Konzultációs Központ is alakul – derül ki a miniszterelnök kabinetfőnökének a keddi Magyar Közlönyben megjelent utasításából. A terület miniszteri biztosává, egyben a megalakítandó központ vezetőjévé 2020 június 30-ig dr. Molnár Balázst nevezte ki Rogán Antal. A miniszteri biztos az utasítás szerint

  • a) gondoskodik a nemzeti konzultációk előkészítésével kapcsolatos feladatok összehangolásáról,
  • b) gondoskodik a nemzeti konzultációk lebonyolításával kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáról,
  • c) gondoskodik a nemzeti konzultációk lebonyolításában részt vevő állami szervezetekkel történő kapcsolattartásról,
  • d) közreműködik a Nemzeti Konzultációs Központ tájékoztató tevékenységével kapcsolatos feladatok ellátásában.

A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra jogosult, munkáját egy fős titkárság segíti.

A Nemzeti Konzultációs Központ létrehozásának ötletét egyébként már 2015-ben, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszterré történt kinevezésekor felvetette Rogán Antal. Azt nem tudni, hogy a terv miért váratott magára két és fél évig, ahogy egyelőre azt sem, mekkora büdzséből működik majd.

Idén májusi, újabb miniszteri megbízását megelőző parlamenti meghallgatásán Rogán egyik legfontosabb feladatának nevezte, hogy a konzultációk révén ”egyetértési pontokat” alakít- son ki a választókkal. A következő konzultációt, ahogy akkor jelezte, a gyerekvállalás témájában indítja majd – várhatóan ősszel – a kormány. A stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős Nyitrai Zsolt két hete közben arról beszélt, hogy küszöbön áll egy állatvédelmi témájú konzultáció is.

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.