A Fidesz nyert Józsefvárosban

Érdektelenségbe fulladt a választás, a fideszes Sára Botond Józsefváros új polgármestere – Sára Botond jelenlegi alpolgármestert választották meg Józsefváros új vezetőjének a vasárnapi időközi polgármester-választáson – derül ki a Nemzeti Választási Iroda által közölt előzetes végeredményből. Sára Botond – aki lazán kampányolt a kerületi óvodákban is – a szavazatok 62,85 százalékával győzött a civilek által indított, de a teljes ellenzéki támogatást élvező Győrfi Péter előtt, aki csak 36,39 százaléknyi voksot tudhat magáénak.

Ez elsöprő győzelmet, 8296 szavazatot jelent 4787-tel szemben a fideszes jelölt javára. A megméretés egyébként teljes érdektelenségbe fulladt,mindössze a szavazásra jogosultak  23,05 százaléka ment el rá.

A megméretést azért kellett kiírni, mert az április 8-i parlamenti választásokon országgyűlési képviselővé avanzsáló Kocsis Máténak összeférhetetlenség miatt le kellett mondania a pol- gármesteri tisztségről. Kocsis Máté ma délelőtt ugyanabban a pillanatban ment el szavazni, mint Győri Péter. Össze is futottak a Horánszky utcai szavazókörben, de még csak nem is köszöntek egymásnak.

Az időközi polgármester-választás hátteréről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.