Gergely: Már raktározni is tilos?

Hallgatom ma reggel a Klubrádiót. Pikó András éppen arról beszél, hogy még nem létező szabályra hivatkozva dolgozik a hetedik kerületi önkormányzat.  A Heti betevő egyesület hetenként ételt szokott osztani a nagyon szegény embereknek. A Klauzál téri csarnok egyik raktárhelyiségét akarták kibérelni, hogy a nyersanyagot ott tárolják a főzésig. Elmondták azt is, hogy a készételt hajléktalanoknak és más szegény embereknek osztják.

Az illetékestől azt a választ kapták, hogy a hajléktalanság be van tiltva*, nem kaphatnak raktárhelyiséget. A hivatalos eljárás az, hogy ki kell tölteni egy kérdőívet: ki a kérelmező, melyik raktárt venné igénybe, milyen időtartamra, vállalja a házirendet, vállalja a díjak fizetését és az előírt biztosítékot. Ezután a Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottság dönt a bérbeadásról.

Itt azonban valaki vette magának a bátorságot, hogy a hivatalos eljárást megakadályozza, és már a kérdőív átvételét is megtagadta. Mi a különbség, hogy a sárgaborsót, lencsét, krumplit eladásig tárolják vagy kiviszik a csarnokból, megfőzik és kiosztják a sorba álló szegény, rá- szoruló embereknek?

Gergely József

***

Megj: “Szép, kifinomult jogi munka” – mondta Orbán a Kossuth rádióban az Alaptörvény szerdán elfogadott módosításáról és az ugyancsak aznap elfogadott Stop Soros törvényről. A gránitszilárdságú hetedik módosításában – a keresztény kultúra védelme mellett – betiltották a hajléktalanságot is. Kifinomultan. Gondolom, ez majd jól véget vet a szegénységnek meg az afféle összevissza hajléktalankodó magatartásnak, és ha nem, akkor már lehet a hajléktalan embereket, meg a rajtuk segíteni akarókat vegzálni ebben a szép, keresztény országban. (a Szerk.)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.