A gyökerek rendben?

Annyira örülök, hogy Kerényi Imre kormánybiztosi megbízatását meghosszabbították. Hegedűs Zsuzsának is örülök meg a többieknek, de Kerényinek különösen. Mert személyesen ő felel „a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás” fejlesztéséért. Az enyimet pedig nagyon is fejleszteni kell. Hiába igyekszem, vagy nem elég tudatos, vagy nem elég nemzeti, vagy nem elég közjogi, de valami hibádzik.

Nem vagyok képes pl. felfogni, miért kellett az Alaptörvényhez sürgősen egy olyan módo- sítás, hogy mostantól mindenkinek a kötelessége „a történelmi alkotmányban gyökerező önazonosságunk védelme”. Nekem is kötelességem lesz, így aztán csak meg kellene tudnom, mi az, amit védenem kell. Valami olyasmit jelenthet, hogy az idegeneket utálni kell, mert különben nem gyökerezek eléggé.

Mondjuk eddig is úgy véltem, hogy azonos vagyok önmagammal, de azt hittem, ehhez nem kell gyökérnek lennem. Na ezért kell fejlesztenie Kerényinek a közjogi gondolkodásomat, tudatosan és nemzetileg. Szerencsére pénz van rá, most emelték meg a költségvetési keretét újabb párszáz milliárddal, így már több, mint egy milliárd jut a fejlesztésre.

Ha majd nálam is eredményt ér el (ennyiből csak megtanulom, amit kell), akkor meg fogom érteni az Alaptörvény egyéb, veszélyesebbnek tűnő módosításait is. Ki fog derülni, miért kell az önazonosságunkhoz gyanús manőverekbe kezdeni a bírói függetlenség ellen, vagy miért leszek önazonosabb, ha kevesebbet tüntetek, mert ezután könnyebben betilthatnak bármit.

Tényleg, ön azonos? Biztos? Na és a gyökerek rendben?

Szerző: Lendvai Ildikó

(Forrás: Sztárklikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.