Gergely József: Megvédik a …

A május 14-i Pénzügyi és Kerületfejlesztési Bizottsági ülés sok minden mellett tárgyalta a „Döntés a turisztikailag frekventált Belső-Erzsébetváros területén határozott idejű civil járőrszolgálat felállítására, biztonsági, vagyonvédelmi és rendezvénybiztosítói feladatok ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötésének engedélyezéséről” előterjesztést.

A történet arról a meghívásos közbeszerzésről szól, aminek a keretében 3 cég tett ajánla- tot, hogy Belső-Erzsébetvárosban 14 fővel járőröznek, észlelik a jogellenes magatartási formákat, felszólítanak, jelentenek, a diszpécser veszi a lakossági bejelentéseket, szükség esetén értesíti a rendőrjárőrt, közterület-felügyelőt, mentőt. Mindezt a május 31. – szep- tember 30. időszakban, csütörtök-péntek-szombati napokon 20:00 – 04:00 óra között.

– az elmúlt évhez hasonlóan – magas színvonalon biztosítva” 20.354.544 Ft összegben.

A Valton-SEC Kft. tette a legolcsóbb ajánlatot, ők nyertek. A nyerés előtt dr. Kispál Tibor és Moldován László képviselők szóltak; keresték a pénzügyi keretet, kérdezték a tavalyi telje- sítés értékelését, kifogásolták a Városligetben nőt verő cég megbízását.

Két fideszes képviselő úgy érezte, hogy támadás érte a Hivatalt és az az ő védelmükre szo- rul. Arról azonban nem beszéltek, hogy milyen volt a lakosság véleménye a tavalyi szezonról. És arról sem beszéltek, hogy a Városüzemeltetési bizottság hogyan értékelte a Valton-SEC tavalyi munkáját. Azt viszont elmondták, hogy az önkormányzat milyen sokkal támogatja a rendőrséget. (Itt szolgáltatásvásárlásról volt szó, nem az államilag rosszul fizetett rendőrség egyébként szükséges támogatásáról.)

Kispál Tibor és Németh Gábor a határozati javaslatot nem fogadta el, a fideszes többségnek megfelelt. Rövidesen kiderül, hogy az érintett lakosságnak is megfelel-e ez a szolgáltatás.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.