Uramjézus, de ismerős!

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szerdán közleményt juttatott el az MTI-hez arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter megküldte az osztrák államfőnek a Soros-terv „pontjait” — bármit is értsenek ez alatt.

Szóra sem érdemes: külügyminisztériumunk rendületlenül halad tovább az orbáni úton. Most éppen az osztrák államfőt ekézgetjük olyan dolgok miatt, amilyeneket nem mondott és nem szeretne — épp ő a soros. (Hű, de nehéz lesz majd elmagyarázni egykori szövetségeseinknek, hogy megjött az eszünk — mármint ha egyáltalán megjön az eszünk vmikor.) Sz’al a tartalom a szokásos, emiatt igazán tök fölösleges lenne billentyűt ragadni. No de a fogalmazás! A közlepény csattanója az, ami emlékezetes:

„A magyar kormány nem migránsokra, hanem békében és biztonságban élő magyar családokra akarja építeni az ország jövőjét”.

Szóval én egy öreg ember vagyok. De ezt a fordulatot már gyermekkoromban az azt megelő- ző rendszer egyfajta tételmondataként idézték. Ugye, mindenki hallotta már?

Fügedi Ubul

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.