Szemtől szemben – Majális 2018.

Az MSZP idei május elsejei rendezvényén több kisebb sátor mellett egy fórumsátor működött, ahol az egészségügytől az idősek helyzetén és az oktatáson át az unióig és Budapest ügyeiig több témában is lehetett beszélni a szocialista politikusokkal, a párt országgyűlési képviselőivel pedig egyéni fogadóórákon találkozhattak az érdeklődők.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a fórumbeszélgetésen azt mondta, nem lehet, hogy az ellenzéket maga alá temesse a frusztráció a választási eredmény miatt, ki kell jönni a gödörből, az ellenállást nem lehet feladni. Hozzátette: az emberek változást akarnak, a politikusok feladata, hogy ehhez hatalmat kovácsoljanak.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint Budapest életéből az hiányzik, hogy önállóan dönthessen a pénzügyeiről, minden befizetett 10 adóforintból egy forint maradjon a fővárosban. A városnak olyan főpolgármesterre lenne szüksége, aki az itt élőket képviseli – tette hozzá. Szerinte Budapesten értelmes többség van, ennek következménye, hogy a budapesti választási körzetek kétharmadában ellenzéki jelölt nyert.

Az idei majálison a szocialisták szemtől szemben akarnak találkozni az emberekkel, és nem a színpadról szólni hozzájuk – ezzel indokolta az MSZP frakcióvezetője azt, hogy idén a korábbi évekkel ellentétben a párt nem állított fel nagyszínpadot a városligeti nagyréten. Tóth Bertalan hozzátette: sok feladat áll előttük, hiszen több újabb választásra is sor kerül majd.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.