Minden napra van valami

Erősen kezdődött ez a hét is, tényleg lassan már minden napra jut valami. Hetek óta fut az egyre furcsább Kósa-sztori, folytatódik a piócapárt elnökének, Semjénnek a svédek földjén rendezett vadászgatós ügye, pár napja meg kibukott egy államtitkár Belize-i offshore számlán tartott nem kevés pénze – a mai napra pedig itt az újabb hír. Amelynek ha csak a fele igaz, már akkor is óriási nagy sz@rban vagyunk. Mi is, nem csak ők.

Magyar Nemzet ma ugyanis arról ír, hogy az FBI gyanúja szerint az elmúlt években 3-4 milliárd eurót, vagyis úgy nagyjából 1300 milliárd forintnak megfelelő összeget juttattak ki Magyarországról arab és ázsiai számlákra, ami az uniós pályázatok „alkotmányos költsége”, vagyis a nem korrupt, nem bűnöző kormánypárti politikusok részére zsebbe visszaosztott jutalék lehet. (Megj.: Szeva’ Kósa! Nem furcsa ez az 1300 milliárd forint?)

A pénz egy része állítólag arab befektetésnek álcázva, strómanokon keresztül különféle befektetésekként tért vissza Magyarországra, hogy luxusszállodákat, kastélyokat és más ingatlanokat vásároljanak belőle. (Bahrein-i tárgyalás, itt-ott előforduló, tucatnevű arab üzletemberek, pl. Pharaon, luxusszállodák, kastélyok, nagy értékű ingatlanok vásárlása, mindenféle Rogánok – ismerős?)

A gyanú szerint a pénzt az MKB-ból és esetenként más, a kormány által ellenőrzött hazai bankokból vették fel, majd gyémántban vagy az arab világ bankrendszerén át juttatták külföldre. Az ügyben kulcsfigura lehet egy magyar állampolgár, akit az FBI tanúvédelmi programja véd. A férfit a magyar hatóságok is keresik, de az amerikaiak hiába jelezték még tavaly márciusban, hogy náluk van és jelenlétükben kihallgathatják, a magyar nyomozók valamiért nem éltek a lehetőséggel, és azóta sem történt semmi.

A Magyar Nemzet szerint a magyar férfi vallomása alapján az amerikaiak konkrét nyomozati cselekményeket is kértek a magyar hatóságoktól, de harminc nap után azt a választ kapták, hogy semmilyen bűncselekményre utaló nyomot sem találtak.

Ha igaz, amit a lap ír, nagyon csodálkoztam volna, ha a független magyar hatóságok – meg a még függetlenebb Polt Péter – találnak bármilyen, akármilyen bűncselekményre utaló nyo- mot. Még szerencse, hogy jogállamban élünk. Ja, nem.

P.s.: Valaki sokat tud arról, hova mentek az uniós pénzek “jutalékai”. Vajon mikor indul el Simicskáért az a rendőrautó, melynek hátsó ülésén oly hirtelen megmérgezheti magát?

***

Majd elfeledtem: Azerbajdzsánban börtön járhat azért, ha rosszat írsz az elnökről az inter- neten. Azért mondom ezt, mert Azerbajdzsán szintén az egyik irigyelt mintaállam, amelyet előszeretettel látogat a magyar kormány. (via 444.hu)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.