Jelöltlista – ez is meg van

Már csak alig több mint két hét van hátra az o.gy. választásig, lassan véget ér az az őrület, amit valamiért választási kampánynak hívnak. Az 5. számú választókerületben (Teréz- és Erzsébetváros) – a kisebb-nagyobb kavarások, kamupárti jelöltek tobzódása után letisztult a kép – már végleges lista van a jogerősen nyilvántartásba vett egyéni jelöltekről.

Ők azok, szépen ABC sorrendbe szedve:

  • Bajkai István, Fidesz-KDNP
  • Bokros Lajos, MoMa
  • Döme Zsuzsanna, MKKP
  • Moldován László, LMP
  • Oláh Lajos, DK
  • Soproni Tamás, Momentum
  • Stummer János, Jobbik

Hát igen, ez mind mind a miénk, tessék választani…

De hogy ma se maradjunk jó (?) hír meg Bajkai nélkül: a tojás-, tej- és aláírás osztogatás után a hét végén újabb nagy dobásra készül az ügyvéd/alpolgármester/Terézanya úr – önmagát osztja meg a kerület népével – merthogy amatőr zenészként fellép az Almássy téren a Roma Polgári Tömörülés rendezvényén, ahol Caramelt kíséri majd zongorán.

P.s.: Remélhetőleg ugyanilyen lelkesen szán majd időt az alpolgármester úr az Új7 2019 fb-csoport által március 29-re szervezett lakossági fórumra is, ahol jelölteknek lehetőségük lesz személyesen is ismertetni a programjukat. (Eljött ugyanis az idő, hogy a kerület lakói végre megtudják, melyik jelölttől mire számíthatnak…)

***

Dr. Oláh Lajos, Erzsébetváros parlamenti képviselője hétfőn feljelentést tett választási csalás miatt. A DK választási bizottságban ülő delegáltja ugyanis a zuglói történések után összevetette Bajkai István és a Lévai Katalin-féle Lendülettel párt jelöltjének ajánlásait, és azt találta: legalább 341 esetben azonos az ajánló, csak éppen egészen más az aláírás. A képviselő azt mondta az Indexnek, a feljelentés megtörtént, a rendőrség pedig tudomása szerint le is foglalta az érintett jelöltek ajánlásait. A lap megkereste Bajkait is az ügyben, aki azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit, így aztán nem is kívánja azt kommentálni.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.