A mókamester

Tetszenek még emlékezni erre a remek humorú pálinkalovagra? Remélem igen, mert itt a blogon nagyot futott annak idején a derék Pócs János. Nos, most újfent megnyilatkozott, nem is akárhogyan. De hogy az elején kezdjem: pénteken Orbán Viktor Jászfényszarun építgette imázsát, gyárat avatott. Az avatón arról beszélt, hogy csak akkor van értelme a gazdasági fejlődésnek, ha nincsenek migránsok. Meg hogy mennyire fontosak szerinte a helyi identitások, továbbá, hogy ő mennyire szeretné, ha Magyarország magyar maradna.

Gondolom a fenti eszmefuttatástól kapott vérszemet a már előbb említett mókamester, és a térség helyi uraként meg akarta mutatni a főninek, hogy ő is tud ám. Így aztán magához ragadta a szót egy kis időre, hogy egy jól elhelyezett isteni poénnal hívja fel magára és ra- gyogó intellektusára a figyelmet. Pócs ugyanis azzal viccelt, hogy Jézus is jász. (Én azért nagyon remélem, hogy csak viccelni próbált, és nem komolyan gondolta ezt, bár ki tudja.)

De álljon itt teljes egészében az újabb pócsi gyöngyszem, mert ami szép az szép:

– Tisztelt miniszterelnök úr! Ezek közös eredmények. A jászság nevében tisztelettel köszönöm. És tisztelettel kérem, hogy a támogatásoknál is vegye ezt figyelembe. Ahogy nem véletlen, hogy a megye is úgy kezdődik, hogy Jász-Nagykun-Szolnok. És azt is tudjuk, hogy Jézus is jász volt, mert ő is jászolban született.

Mit lehet ehhez még hozzá tenni? Nem sokat.  Mint ahogy nem sokat változott tavaly decembere óta a viccek jászsági nagymestere se, de mondjuk két-három hónap alatt nem is nagyon lehet agyat növeszteni. Se jó ízlést.

***

És ha már jó ízlés: az is szép volt ám, amikor a miniszterek elnökének beszéde előtt Jász- fényszaru polgármestere, Győriné dr. Czeglédi Márta köszönőbeszéde végén meghívta Orbánt a jászok nyári világtalálkozójára, majd egy olyan aranyéremmel kedveskedett a kormányfő- nek, amelyen az országépítő király, IV. Béla arcképe díszeleg. Tetszik érteni: o-r-sz-á-g-é-p-í-tő. Király.

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.